recept: Francia hagymaleves tejfölösen, Kifőzde
Francia hagymaleves tejfölösen
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 fej vöröshagyma,
2 szál póréhagyma,
5 dkg vaj,
3 dl tejföl,
15 dkg reszelt sajt,
só, liszt, fehérbors, őrölt szerecsendió, petrezselyemlevél




A karikára vágott hagymákat a vajban megpároljuk, majd egy evőkanál liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk, és a tejföllel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett a vízzel felengedjük, megsózzuk és fűszerezzük. Tíz percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és a reszelt sajtot állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk.
Személyenként egy szelet kenyeret héjától megszabadítva kettévágunk, reszelt sajttal jól megszórjuk és sütőben megpirítjuk.
Tálalás: a kenyereket a tányér szélére tesszük, és a leves tetejére kevés reszelt sajtot szórunk. Tálalhatjuk a pirított kenyérszeletekre öntve is, kanállal is vágható és így is nagyon finom.
Különleges tálalása: a levest nagyon forrón kis tűzálló tálakba tesszük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot. Mindegyik tálba, a forró leves tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából. Rögtön ezután nagyon forró sütőbe tesszük kb. 5 percre, hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen. Nyomban tálaljuk, tetejére téve a sajtos pirítóst.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: R. Szepessy Ilona receptje (Francia konyha, Minerva, 1984) alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.03.16. Utoljára frissítve: 2010.03.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:58:45 - 2.69)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez