Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 fej vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 3 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, liszt, fehérbors, őrölt szerecsendió, petrezselyemlevél |
A karikára vágott hagymákat a vajban megpároljuk, majd egy evőkanál liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk, és a tejföllel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett a vízzel felengedjük, megsózzuk és fűszerezzük. Tíz percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és a reszelt sajtot állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk. Személyenként egy szelet kenyeret héjától megszabadítva kettévágunk, reszelt sajttal jól megszórjuk és sütőben megpirítjuk. Tálalás: a kenyereket a tányér szélére tesszük, és a leves tetejére kevés reszelt sajtot szórunk. Tálalhatjuk a pirított kenyérszeletekre öntve is, kanállal is vágható és így is nagyon finom. Különleges tálalása: a levest nagyon forrón kis tűzálló tálakba tesszük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot. Mindegyik tálba, a forró leves tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából. Rögtön ezután nagyon forró sütőbe tesszük kb. 5 percre, hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen. Nyomban tálaljuk, tetejére téve a sajtos pirítóst. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |